Ilmoitin-aineiston muodostaminen

Voit muodostaa Kitsaan arvonlisäveroilmoituksesta Ilmoitin-aineiston

Alv-ilmoitin Ilmoittimella

Kitsaan versiosta 3.0 lähtien voivat tilaajat muodostaa ohjelmalla alv-ilmoituksesta koneellisesti luettavan tiedoston, joka lähetetään verottajalle Ilmoitin-palvelussa. Koneellisesti muodostetulla aineistolla vältät näppäilyvirheet ja säästät aikaa.

Kun olet muodostanut ohjelmalla alv-ilmoituksen, valitse ilmoitettava kausi Alv-välilehdelle ja paina Ilmoitinaineisto. Aineisto tallennetaan haluamaasi tiedostoon.

Nyt voit kirjautua Ilmoitin-palveluus ja lähettää tiedoston verottajalle. Ilmoittimen kautta lähetetty alv-ilmoitus näkyy OmaVero-palvelussa noin kolmen arkipäivän kuluttua. Muista myös maksaa verosi OmaVero-palvelussa tai suoraan tilisiirrolla verottajan ilmoittamaa viitettä käyttäen.

Katso ohjeet